Nusaybin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi


Vizyon: Eğitim öğretim alanında önce insana dolayısıyla geleceğe yatırım yapan, öğrencilerinin doğuştan gelen yeteneklerinin üzerine yenilerini ekleyebilen; karşılaştığı yeni durumlara uyum sağlayabilen,kendini geliştirmeyi ve düzeltmeyi başaran, dengeli, çoğulcu düşünebilen, bilimin aydınlığını görebilen, gelişimin sürekliliğine inanmış kişilikler yetiştiren; öğrencilerimizin, ailelerimizin ve toplumuzun eğitim öğretimle ilgili ihtiyaçlarına eksiksiz cevap veren, kaliteli, saygın, öncü ve güvenilir bir marka okul olmak.

Misyon: Kökünden sökmeden koparmadan geliştirmek;dallarını kırmadan zenginleştirmek;millî manevî kültürümüzün zenginlik ve değerlerini yadırgamadan/yadırgatmadan evrensel kültür değerleriyle donatmak;insanı dünyadaki yeri ve görevi konusunda bilinçlendirmek; geçmişine neler borçlu olduğu, maddî manevî miraslarına nasıl sahip çıkacağı ve geleceğini nasıl planlayacağı konularında bilinçli kılarak kişiye geleceği planlama güveni aşılamak, araştırıcı sorgulayıcı bir zihniyetle öğrenmenin öğrenildiği, her yıl yüksek öğretime tüm öğrencilerini kazandıran bir okul olmak istiyoruz.

Başarılar: MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen 4. Ulusal Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında şiir okuma dalında Mardin il ikinciliği kazanılmıştır. Öğrencimiz Bilge ÇAKIR´ı kutluyoruz.

Saatler: 08:00-15:10
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Öğrenci ve öğretmenlerimiz şehiriçi minibüsler, özel araç veya servislerle ulaşım sağlamaktadır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda Santranç, Basketbol, Voleybol ve Atletizm alanlarında sportif faaliyetler düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: TUBİTAK projeleri kapsamında çeşitli bilimsel etkinlikler düzenlemekteyiz.
Proje Çalışmaları: TUBİTAK Bilimsel Projeleri, Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları

Telefon - Kurum Tel 0482 415 0020

Belgegeçer - (482) 415 0020

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://nusaybinkizanadoluihl.meb.k12.tr

Adres - Gırnavas Mah. Baraj Yolu Caddesi No3/1 Nusaybin/MARDİN

Öğretmen :28
Öğrenci :249
Derslik :19
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Yemekhane :2
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Nusaybin´in kuzey kısmnında şehirler arası otobüs terminalinin hemen arkasında olup Bahçebaşı köyü yolu üzerindedir.

Adres - Gırnavas Mah. Baraj Yolu Caddesi No3/1 Nusaybin/MARDİN

Ulaşım Toplu taşıma araçalarının güzergâhındadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezindedir.