ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ SUNUMU GERÇEKLEŞTİRDİK.

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ SUNUMU GERÇEKLEŞTİRDİK.

Planlı bir biçimde ders çalışmak öğrencinin başarıya ulaşabilmesi için oldukça önemli bir faktördür. Başarı, çalışma alışkanlığı kazanmak, zamanı iyi kullanmayı bilmekten ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmekten geçmektedir.

Öğrencinin ders çalışmak için fazlaca zaman olduğunu düşünmesi ve sorumlulukları sürekli ertelemesi, süreç içerisinde yüklerin artmasına ve akabinde başarısızlığın ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu durumun yanı sıra tam olarak edinilmemiş doğru bilgileri gelişigüzel kullanmak ve bilinçsizce çalışmak kişiyi başarıya götürmenin tam aksi bir yöne doğru sürükler. Plansız yapılan çalışmalar, yalnızca vicdan rahatlatmak amacıyla baştan savma olduğu takdirde zaman kaybına sebep olmaktadır.

Bunun gibi yanlış ders çalışmanın önüne geçmek, öğrencilerimizin doğru bir şekilde ders çalışmalarını sağlamak için Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri çalışmaları kapsamında  öğrencilerimize yönelik Okul Rehberlik Öğretmeni Erdal AYAZ tarafından Verimli Ders Çalışma Yolları , Verimli Ders Çalışmanın Akademik Başarıya Etkisi, Motivasyon  Bireysel Çalışma Planı Oluşturma ile ilgili bilgilendirme (sunum-seminer) çalışması yapılmıştır.

28.02.2024 17

10-10-202310-10-202310-10-202310-10-202310-10-2023